SUROVINY:
- těstoviny (jakékoliv, snad jen ne špagety)
- mazlavý sýr (nejlépe bez příchutě)
- mléko
- cibule
- koření: paprika sladká, kari, sůl, pepř, bazalka
POSTUP:
Cibulku nakrájenou na malé kousky opeču do zlatova a poté zaliju skleničkou mléka (cca 250ml). Mlíko nechám trošku ohřát.
Místo mlíka se může použít i smetana, ale tu doma zase tak často nemáme v zásobě.
Mezítím co se mi ohřívá mléko si nakrájím mazlavej sejra na menší kostičky. Vyfocené mám 3 sýry, ale ještě jsem pak jeden dodávala.
Když se mléko skoro vaří, tak přídám pokrájený sýr. Sýr se po pár minutách začne rozpouštět a já mu ještě pomůžu metličkou.
Až se sýr pěkně rozpustí přidám tam ještě koření. Trošičku pepře a soli, cca 1 kávovou lžičku červené papriky, cca 1-2 kávové lžičky kari (protože sem na něj úchyl), a trošku bazalky. Zamíchám a...
... servíruju. Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat